Icke dräktig!

Tack gode gud för det.

Här är en bild på klapphingsten som fv lät Grisan gå med; http://Oltenitza.bilddagboken.se/p/show.html?id=358358733&directlink=1

Ni kanske förstår att jag blir lättad ;)

Nu ska vi ta bakterieprov så fort hon går i brunst, och är det cleant, så är det bara att hålla tummarna och hoppas på att jag skickar henne till rätt hingst i vår.

Passade på att klippa Grisan i samma veva igår. Ska dock göra om rumpan någon dag, då hon hade lite glidmedel kvar där bak efter ultaljudet.

Tyvärr hade jag för en gångs skull inte kameran med mig, men här är ett par bilder tagna dagen innan.



Väldigt dåligt

Det är dåligt med uppdatering. Väldigt dåligt.
Dels har jag haft en massa annat att göra senaste tiden, dels har det inte hänt så mycket m Grisan.
Jag har varit ute hos henne rätt lite, och när jag varit ute, så har det mest varit pyssel som rykt och tuttklining som stått på schemat.
Den 17:e är det dags för UL, återkommer självklart m hur det har gått.

Bidrar med en gammal bild på mig och Grisan sålänge, vi börjar längta efter snön


Svininfluensan

Så, nu har tydligen de första hästarna smittats av svininfluensan.

Vi pratade om det för ett par veckor sedan, det skulle vara rätt inroniskt om Grisan fick svininfluensan.


Jaha, nu är min häst dräktig?

Jag har varit i kontakt med Flyinge under veckorna här och konsulterat med dem hurvida det är försent att betäcka Grisan, hon blir trots allt 19 nästa år. Av det Flyinge fick höra av mig så tyckte de absolut att jag skulle försöka, då inte ens veterinären som jag hade ut nu när Grisan kom hem i ett hemskt skick från fodervärden trodde att hon var så gammal som hon är. Jag har därför börjat hålla ett öga på brunsterna, men det har inte kommit någon. I mitten av Augusti när jag var i Arboga och tittade till Grisan och bestämde mig för att ta hem henne, var hon på väg ut ur brunst. Det är 2,5 månad sedan och hästen har inte brunstat sedan dess.

Jag har dock inte lagt någon större vikt vid detta, men haft det i bakhuvudet. Igår fick jag ett mail som kanske förklarar allt. Grisan har under hela tiden gått tillsammans med en nordsvensk valack, under sin tid hos fodervärden. När de var inackorderade, och även när fodervärden hyrde en egen "gård". Detta är tydligen inte alls en valack, utan en klapphingst, som flera gånger hoppat på Grisan, och även vid ett par tillfällen "fått in den".

Ska ringa vet imorgon och boka tid för UL, och även göra en gynekologisk undersökning, som jag hade inplanerad till våren innan betäckning. Håll tummarna för oss! För sent för att abortera något foster, en avkomma efter nordsvensken är det sista jag vill ha.

Avkommorna 2008 från gården jag arbetade på tidigare


Careful - Nebraska

Top Nordpol - OKÄND IRE

Cardento - Sharp Matt xx

Som ett litet tillägg så kan jag säga att det inte är en Flyingehingst jag har siktat in mig på i första hand, men mer om det en annan dag.

Farväl min vän

Igår var jag och lämnade stora jycken hos sin nya familj. Det var med blandade känslor. Dels med en enorm glädje över att han inte kan få en bättre familj, och dels med stor sorg då han inte längre finns med oss. Vi har haft jourhemshundar förut, även om det var ett par år sedan, och det var alltid lite tråkigt att ta avsked, men aldrig såsom denna gång. Dels har han varit med oss i tre månader och dels är det den mest godhjärtade hund jag träffat. Den som har läst eller sett 'Marley and Me' förstår vilken typ av hund det är. Hur som helst, så tröstar jag mig med min lilla byracka sålänge, som verkar rätt nöjd med att vara ensam herre på täppan igen, även om jag märker att han kommer av sig ibland och undrar var hans stora lillebror är. Har dock tagit en time out, och vilar från jourhemsarbetet tills årsskiftet, då det är rätt mycket annat som ska göras innan året är slut.


Stora jycken och dottra

Grisan har stått hela veckan, dels för att jag inte hunnit, och dels för att hon varit något svullen i vänster bak. Ingen värme, puls eller hälta, men vi har inte bråttom någonstans så vi chillar. Spolat i kallvatten, ryktat massor och gosat (jag har försökt, och Grisan har nådigt gått med på det en liten stund).

Ska äntligen få tummen ur röven och klippa henne i veckan tänkte jag, fick ett tips om symaskinsolja till klippmaskinen istället för vanlig. Billigare och bättre. Det har jag dessutom hemma. Dock jobbar jag till 17.00 hela veckan, så vi får se när det blir.


Grisan i hagen tillsammans med Diva för två år sedan, i stallet jag hade min verksamhet. Diva har jag inte kvar längre, och hon är tyvärr heller inte i livet heller.

RSS 2.0