Nyskodd

Hovslagaren var ute igår. Grisans impopulära hagkompis är bortrest på obestämd tid, så nu går hon med brodd bak ett tag. Fick lite bilder på henne med hennes andra hagkompis, tyvärr ser Grisan ut som en huggorm med henne också. Dessa ligger dock på mobilen, som jag inte har någon sladd till, så de får komma upp när jag fått blåtanden på datorn att fungera igen.

Hursom, fick jag lite bilder från Grisans lillmatte häromdagen.
Visst ser dom ut att trivas tillsammans








Skrittur

Idag har Grisans lillmatte varit ute och skrittat henne för första gången.
Rapporten jag fick löd: "Jättepigg och glad, ville mest springa. Du har en jättefin häst som är helt urgo"
Jag kunde inte annat än instämma.

Köpte en ny sadel igen häromdagen, varför vet jag inte riktigt, men någon användning av sex sadlar lär jag inte ha när jag numera bara har en häst kvar.

Annars är det hästigaste jag gö,r för tillfället, att leta hingst.
Heartbeat (Heartbreaker x Ramiro Z x Pericles xx) har varit mitt förstahandsval länge. Han har tia rakt igenom på hoppningen, och dessutom en tia på galoppen. Heartbreaker är väl känd för att lämna rätt skarpt, detta verkar dock Heartbeat inte ha gjort som tur är. Balougraph (Balou du Rouet x Pilot x Captain) har jag funderat en del över också, men tyvärr är han alldeles för ung för att veta vad han lämnar. Jag har alltid haft några vilda planer på att betäcka med Baloubet du Rouet, men att lägga tre tusen euro på 8 frysta strån, för att betäcka en äldre häst som aldrig har haft föl tidigare känns lite väl risky. Dessutom lär avkomman knappast vara hanterbar...
Har även tagit en del förslag i åtanke (behöver en backup ifall det inte tar sig med Heartbeat), bla Fighting Alpha (Landjonker x Farn x Amor). Där är ju en häst som bevisat att han nedärver. Dock har jag försökt hitta hans poäng från när han vann bruks i Redefin -94, utan någon större framgång.
Crelido (Calido x Raimondo x Cantares) har jag också kikat lite på pga Calidoblodet (där visserligen Camaro M hade kunnat vara ett alternativ, sett till BLUP'en endast dock). Cortado (Cassini II x Lorenz) är också en hingst som just nu är starkast tvåa hos mig. Hade tänkt åka ut till Runsten igår och kika på honom, men det hanns inte med. Click and Cash (Cashandcarry x Capitol I x Ramiro) har jag också blivit rek. att titta lite extra på, dock har jag inte hunnit sätta mig in i honom så bra än.


Heartbeat


Balougraph


Fighting Alpha


Crelido


Cortado


Click and Cash


Balougraph: http://www.youtube.com/watch?v=AS6MFATXxX4
Fighting Alpha: http://www.youtube.com/watch?v=GQGnfxucDuI&feature=player_embedded
Cortado: http://www.youtube.com/watch?v=RWRSUP_JPFY


Grisan har fått en lillmatte

som nu pysslar och håller på o sätter igång henne.

Så det finns inte så mkt på uppdateringsfronten från min sida. Nu har min kurs dock inte så många timmar kvar, och snart finns det mer tid till den vackraste.


En månad

sedan jag uppdaterade sist, så det är väl dags igen då.

Grisan mår bra och är rätt harmonisk faktiskt. Hon har väl lite issues med sin nya hagkompis som varken får äta eller bli insläppt från hagen, men det går väl över. Sålänge får hon leka Bambi på hal is utan sina bakbroddar. Lite ridning blev det här i jul, och T var ute och provred henne, och har tackat ja till att börja rida henne, så nu ska vi väl se om vi kan få lite fart på igångsättningen. Har jag tur så vill Tryggves matte ta sig en tur på henne då o då.

Ridmässigt är hon väl inte sådär jätterolig, men inte särskilt hemsk heller. Slängde på pelhamstången första gången bara för att, självklart kunde jag inte hitta någon av dom raka, utan hittade bara tre ledade, så det fick bli ett sådant. Satte inte så mkt krav på henne, mer än att hon skulle hålla det tempo jag bad om och inte springa iväg. Gick helt ok och jag slutade när hon började bli lite låg i formen istället för att bara krulla ihop sig.

Nytt år och nya tag, jobbar till 18 nästkommande två veckorna (vilket betyder att jag är i stallet 20.40) så vi får se hur mkt som hinns med.


Sånt väder vill vi ha!

RSS 2.0