Nåja

Inget inlägg igår, orkade inte, har åkt på en dunderförkylning - igen.
Blev en supersnabbis ut igår, hade inte särskilt gott om tid. Ingen ridning, men lite kompensation m sockerbitar.
Idag har hon stått, imorgon kommer hovslagaren o sen rider lillmatte på em.

Snart är det biodags iaf, Secretariat har premiär om ett par dagar. På tal om det så är det tydligen en film om Jappeloup på G. Mkt intressant, den hästen har sådan utstrålning...

http://www.hestegalleri.dk/vid_vis.aspx?VideoID=154088

Nu jävlar anamma

Okej, nu ska jag en gång för alla ta tag i bloggandet (har jag tänkt i flera veckor...). Nåja, ett inlägg om dagen tänkte jag försöka skriva iaf, sen får vi se hur det går med det.

Grisan börjar komma igång nu iaf, mycket tack vare en entusiastisk lillmatte.
Dock är hon långhårig som en björn o ser mest ut som en ponny, har inte hittat hennes stalltäcke med hals, o sköt upp klippningen. Dock verkar täcket vara spårlöst borta, och det är väl tyvärr sådant som händer när man står på en större anläggning o inte låser in sina saker. Men må så va, det får det vara värt, vi trivs så bra.

Nu blir det klippning i veckan som kommer iaf, för nästa helg ska Grisan gå första hoppträningen med sin lillmatte. Jag själv satt upp häromdagen för o stämma av lite, och insåg att jag gärna hoppar igenom henne en gång innan jag slänger upp lillmatten.

Hade inget avancerat framme, utan två räcken på runt metern, samt en bom på cavalettiblock på avstånd för 34 el 5 galoppsprång från ena räcket. Grisan har inte hoppat på två år, själv har jag inte hoppat på längre tid än så. Faktiskt inte alls sedan jag blev stelopererad (nåja, satt upp på en elevs häst, när jag precis fått börja gå på foten, för att hoppa några språng, med mindre framgång, då mitt ben bara vek sig).
Hursom, Grisan hade stenkoll på vad som var på agendan så fort vi kom in i ridhuset, hon växte säkert en halvmeter. Första tio minutrarna efter framskrittningen bestod i princip bara av att Grisan bockade eller sparkade bakut, så fort jag gjorde minst lilla halvhalt eller förhållning. Efter tio minuter fick jag dock göra halvhalter, och fick reglera tempot så gott det gick med sitsen. Några fem galoppsprång fick vi dock inte in på sexton, och jag övergick rätt snabbt till att lydnadshoppa cavalettiblocket. Dock började det strömma in ekipage till hoppträningen, så Grisan var upptagen med att sura åt dom andra hästarna, o sen blev hindrena flyttade, så vi la ner för dagen.

Jag måste dock säga att det var sjukt skönt att rida i hoppsadeln. Jag får rätt ok stöd av ridstövlarna, dom har jag dock inte använt sedan Augusti eller något, eftersom de är måttsydda o jag inte får på mig dom varken när jag har extra strumpor på mig eller långkalsonger under ridbyxorna, så jag har faktiskt ridit i mina vanliga vinterstövlar, och även fast jag älskar min dressyrsadel grymt mkt (Max Höpfner), så är det inte direkt någon sadel med stora stöd som sätter en där man ska sitta. Vilket gör att mitt vänsterben har levt sitt eget liv. Hoppsadeln däremot har klossar, och det var så mkt bättre för min fot. Dock ligger den inte riktigt optimalt på Grisan än, lite mer muskler behövs innan den gör det, så jag får väl traggla vidare med dressyrsadeln ett tag till. Men nu fick jag lite motivation iaf, jag har haft sådana enorma problem med sitsen i dressyrsadeln.

Får se om jag kan hitta något att skriva om varje dag, jag är ju inte direkt ute i stallet varje dag. Idag har jag varit iväg o haft träningar, o även om jag förstår att det är trist att inte kunna hoppa på vintern pga underlaget o att jag bara tragglar en massa grunder, så måste jag säga att det ger resultat. Jisses vad impad jag vart idag.


Pigg gammeltant

RSS 2.0