Kloka hästar

Har noterat att årets getingar är gigantiska. De ser ut som muterade bålgetingar ungefär. Har stött på flera stycken i den storleken i år.

Var uppe i ett av stallen för en stund sedan för att plocka in hästarna och i flera av hagarna surrade det runt sådana här muterade jättegetingar. Alla hästarna var lagom hysteriska, och det var lite cirkus att få in dom. Jag lät dom dock studsa i sin ände av grimmskaftet istället för att bråka med dom stackarna.
Skulle in till femåringen o sätta på honom grimman när jag ser en av dessa jättegetingar sätta sig på hans rumpa, han hugger tag efter den och lyckas bita tag i den och svinger iväg den så den landar framför mina fötter. Jag stampar snabbt ihjäl den. Det är teamwork!

De två sista flickorna som skulle in, brukar man få leda lite speciellt. Den ena är en gammal lady som bott på gården länge o vet precis var hon ska. Henne tar man i långt grimmskaft, och går bakom rumpan på henne med den andra, som visserligen är supersnäll med går o piper o sparkar bakut när hon ska in. Gammelstoet var dock så frustrerad av alla getingar när hon skulle in att hon stod på stället o sparkade bakut efter dom. Satte på grimman, sen fortsatte hon. Hon är dock en klok lady, så jag tänkte att hon nog inte sparkar mig trots att jag går bakom rumpan. Mycket riktigt. Tanten skuttade in i en bakutsparkande skänkelvikning istället, för att undvika att komma åt mig eller den andra hästen.

Hästar är bra kloka djur.




En annan mycket klok häst som jag haft förmånen att lära känna

En bra helg

har det varit för flera av mina elever, tävlingsmässigt sätt - Grattis.

Överlag är det rätt lugnt på jobbfronten i början av månaden, vilket ger mer tid till Grisan och husrenovering. Bilen ska också renoveras, men det får gubben ta hand om.

Så hästeriet är rätt lugnt för närvarande. Idag blir det bara tre besök i hemmastallet o ett besök i ett annat.

RSS 2.0