Fripassagerare

För ett par, eller nåja, rätt många, veckor sedan hade jag en fripassagerare. Han satt på huven och lyssnade på Dunder' Dunder, från stall 1 till stall 2 och vidare ner till Sorunda. Nere i Sorunda bestämde sig fripassageraren att det var dags att pysa.




Veckan som gått

Veckan har gått relativt fort, mkt tack vare min kära plaktikant! Jag ska erkänna att jag faktiskt föredrar att arbeta på egen hand, men man får snabbt lappsjuka. Att jobba med vettiga människor är dessutom roligare än att jobba själv. En massa extrasaker har vi dessutom hunnit med, som o skrubba ur alla gamla smutsiga hinkar, plocka ner lite spindelväv etc. Alla hästar har skött sig bra, lilldampen har tom skött sig ruskigt bra! Ett halvhjärtat försök till o nypa mig varje gång vi gått ner för backen, men annars inget. I fredagsmorse stod vi tom o mös i boxen rätt länge utan att han försökte på sig ett enda nyp. Snel häst! C och H är väl visserligen på god väg att äta sig ut genom hagen, men vem kan klandra dom. H får väl visserligen skylla sig själv, men C är det minsann lite synd om. Brukar dra på radion, så han kan stå vid grinden o lyssna istället. C och H tyckte väl däremot att lillmatte var lite knäpp som var ute o fotograferade deras bajshög (...) Grisan har gått riktigt trevligt hela veckan. Två lyckade uteturer med lillmatte och några lyckade pass på ridvolten. Lillmatte har dock lite träningsvärk vill jag tro. Imorgon blir det P&J på Runsten för Grisan o Lillmatte. Outfiten går tydligen i rosa. En klass får det bli den här gången, det får räcka.

Uppdatering

Jag är som vanligt lika bra på att uppdatera, men det har, som alltid varit så mkt.

Mupp 1 och 2 har varit ovanligt omuppiga. Skönt. Den rädda lilla hingsten har fått ny hage. Med mkt kortare sträcka från boxen. Visserligen inte mitt huvudbry, men jag glädjer mig över två påsar mindre att släpa bort till stora hagarna. Grisan har väl varit största muppen senaste veckorna, så nu får hon gå själv.

Trotsåldershingsten har faktiskt skött sig rätt bra han med. Eller så har han bara insett att om han låter bli att bitas, ha dragkamp o sprattla med frambenen så kommer man snabbare ut till maten.

ViDunder har fått vinterskorna på sig (eller hjulen då), så nu är han ännu större. Lösningen på problemet med att inte kunna köra om segpruttar på våran kringelikrokväg är också löst. Det är ingen som vill ha ViDunder liggandes i arslet. Nu kan snön komma bäst den vill iaf. Gärna lite sådär lagom överasskande så jag kan extraknäcka som bärgningsbil.

P&J den 30:e ligger på schemat för Gris o Lillmatte.

Nästa vecka har jag blivit med praktikant. Skönt med lite sällskap. Tror hästarna börjar bli lite trött på o höra mina utläggningar om dumma trafikanter, korkad sambo, muppig hund och hurvida Juholt borde avgå eller inte.

MVG++ på projektarbetet om svarta löner inom hästbranschen förresten, grymt!

Dessa jäkla hingstar

Har varit ett huvudbry senaste tiden. Vet inte om det ligger något i luften?

Hingst nr 1, som även går under namnet Mupp 1, är väl egentligen den enda som skött sig (kors i taket). Eller iallafall varit som han brukar.

Hingst nr 2 har fått för sig att han inte kan gå in från hagen. Nu slipper jag undan den åtråvärda lyckan med att ta in honom från hagen, då han är helt övertygad om att jag är en farlig sabeltandad tiger i människokropp (för övrigt anser han att IKEApåsar är utklädda tigrar. Och bilar. Och radion. Och grimman. Det mesta helt enkelt, utom matte möjligtvis). Däremot behövs det en stovakt, som ser till att han inte springer till stona. En vägvakt, som ser till att han inte springer ut på vägen, samt en gräsmattevakt som ser till att han inte springer ut på grannens gräsmatta. Att dessutom placera skottkärran utanför hingst 1's box, samt en bil (företrädelsevis våran Volvo, som är helförsäkrad eller min LR som bara blir snyggare för varje buckla) för att förhindra vidare utfart till stora planen. Tur för honom att han är söt säger matte. Och så tycker folk att jag borde klippa kulorna på Fluff! ;)

Hingst nr 3 har kommit i trotsåldern, och ska testa både gränser och tålamod varenda morgon. Mig testsmakar han gärna också. I fredags testade han gränserna lite väl mkt på bakbenen på väg ut till hagen, vilket resulterade i en näsbränna och ett argt "Maruuuushka!". Sen gick han som ett ljus, tills han skulle vända i hagen och bara inte kunde låta bli att fresta mitt tålamod ytterligare. En till Maruuushka! och skrället for bakåt in i staketet, och vidare upp i luften. Sen stod han som ett lamm.

Imorse stod han längst ner i boxhörnet och fnös på mig. Jag måste ju visserligen säga att jag föredrar det, framför att bli smakad på, men kaxolle blir sällan rädd för saker och ting. Han överkom snabbt sin misstänksamhet, och försökte faktiskt bara smaka på mig en gång idag. Det var då jag insåg att det nog faktiskt var el i staketet på hans hage. Mycket riktigt sa matte. Inte för att jag skulle rekommendera ETC-behandlingar på kaxiga tonåringar, men så from som han var imorse har han inte varit på länge.

Jahaja

För dålig på att uppdatera och för mycket att göra. Som vanligt.
Dagarna har fyllts av att sätta bråkig åring på plats, traska med kolikhäst och passa hovslagare.

Grisans fucked up högerfot börjar bli bättre, även om den växer jävligt skumt och borde snedbelasta, så sliter hon jämt, så vi låter det vara som det är, med mindre justeringar. Tog en tur ut igår, hon skötte sig finfint.

Det lilla projektet kommer inte, oenigheter om vad han är värd, gör att jag tyvärr inte känner att jag vill lägga arbetet och tiden på honom. Dock dök det upp några andra projekt, så vi får se.


RSS 2.0