I förrgår

Ropade jag hej o rökte bara en cigg på hela dagen. Igår slog vinterkräksjukan till. Så nu sitter jag o röker på pin kiv (det är jätteäckligt när man är sjuk) bara för att gud inte höll sin del av dealen. Jag hoppas dock på snabb tillfriskning. På lördag ska jag köra ToR Skåne.


Jag tror

Jag tror på sommaren.
Jag tror jag lurade kräksjukan. Men jag tänker inte ropa hej ännu.
Hur som helst, nu kan jag äntligen njuta av vårvädret. Härligt att vara på G igen. Har en del att göra, så det är väl tur.

Förutom en hel del pappersjobb, så ska vi hinna med o åka fram o tillbaka till Skåne på en dag, det ska vårstädas både hemma och i stallet. Vinterkläder och vintertäcken ska upp på vinden och logen, och sommarkläder och sommartäcken ska fram. Jag släppte Gris utan täcke en stund idag. Tänkte att hon kunde få gå utan på förmiddagen, tills jag skulle rida. Tji fick jag. Det blev ingen ridning. Det blev hardcoreborstning av lerinpackad häst istället. Skurade ur vattentunnan (igen). Nu ska väl hästen sluta dricka lervattnet i hagen istället.

Idag ska jag laga ordentlig mat för första gången på hela veckan, jippie!


Såhär torra hagar vill jag ha nu tack

16

Grader var det när jag släppte ut hästarna idag. Igår var det -1.


I måndags

Hade jag två snoriga barn med mig. De passade på att ha fotbollsträning i stallgången med muppens HapptHorse boll


Igår

Var första feberfria dagen. Trots enorma mängder snor och en förfärlig rethosta kände jag mig pånyttfödd! På kvällen dör jag dock lite igen, när dottra ställer sig o kaskadspyr. Andra barnet hade kräksjuka hos sin mamma för en vecka sedan o nu är det tydligen dottras tur. Vi hade vinterkräksjukan för 1.5 år sedan hela familjen - i två veckor. Det är helt klart det värsta jag gjort i hela mitt liv, eller snarare det värsta jag varit med om. Så, förutom att jag tvättar händerna varannan sekund o skurar allt m klorin, så har jag gjort en pakt med Gud. Slipper jag undan kräksjukan den här gången så lovar jag att sluta röka. På riktigt! Snälla, låt mig bara slippa kräkas.


Sjuk

Orkar ingenting, men gör det ändå. Svettas en timme, fryser en timme. Synd, för vädret är underbart. Jag tror Gris längtar efter lillmatte. Mig jävlas hon bara med.


Ibland så

Tillbringat em med o städa. Insåg att mitt kandar hänger i klädkammaren, en låda i byrån är full m träns i ponnystl, påsar m brodd ligger i smyckeslådorna. Bland handdukarna låg en kartong m söm och det ligger hö lite överallt som jag dragit in m skorna. I min mösslåda ligger en hel bunt m olika bett o i dotterns rum ligger diverse ryktborstar som aldrig hann nå stallet innan de konfiskerades till gunghästen.


Blåmärken

överallt. Häromdagen stod jag på huvudet när jag skulle gå en sväng med stallhunden och idag stod jag på rumpan när jag var på väg ut med första hästarna. Lyckades skära upp tummen på isen på ngt jävla vänster. Lagade med silvertejp. Halvvägs genom mockningen såg tummen ut som om han tryckt tio plusmenyer på McDonalds och var inte särskilt böjbar. Mockningen gick väl an, men försök sopa med en rak tumme.
Nu är jag trött på is. Jag går på is. Jag kör bil på is. Jag hackar is både morgon och lunch. Jag släpar vatten bara för att den ska bli till is. Jag saknar leran.

Nåja, åkte hem o tvättade rent o stoppade in tummen i frysen en stund (eller snarare tog ut en halvfull förpackning pommes och rullade runt tummen. Nu är han normalsize igen, och tur är väl det.
Jag fick en stor hög med pärmar att gå igenom idag. 2010 års restkontra ligger med 1993 års detaljplan, fakturor saknas och en löjeväckande massa kopior på detaljplaner och o dylikt ligger instoppat här o var. Håhåjaja, jag har då ingen brist på något att göra.

Sen står det en full diskmaskin och stirrar på mig med tomma ögon som säger "Töm mig någon gång då för i helvete", en massa tvätt som ligger och skriker om att bli vikt, en bunt hästtäcken som vill ha en träff med symaskinen och etthundrafemtiotvå My Little Pony's som ligger utspridda i hela huset för att dottern klargjort att man absolut inte kan städa ponnyer. Men det är en helt annan femma.

Imorse

Var det lite halvkämpigt o övertala LightMuppen att det var dags att kliva upp o gå ut. Trots att de fick sovmorgon pga ett segdraget årsmöte igår.


Jävla is!

Går det att laga med silvertejp, så är det inte trasigt!


Nu är det vår

Inte en enda häst agerade utan vårkänslor imorse. O jag är fullt övertygad om att hästarna har bättre koll än SMHI


Vovven

Däremot är det synd om. Han kissade på elstängslet imorse o är rätt ynklig. Undrar om han är fertil fortfarande?


Hönsmamman

Släpps fram ibland. Imorse möttes jag av en Grisa med torv mellan öronen o som till synes lämnat en del frukost. Nu är ju inte hon den som har problem m magen direkt, men hon har ju varit matglad de senaste åren o brukar inte rulla sig så mkt i boxen. Nu trippade hon på tårna hela vägen ut i hagen o åt några grankvistar på vägen, så egentligen borde jag slutat oroa mig där, men efter en halvtimma var jag tvungen o gå ut m en tuss hö för o se om hon åt. Der gjorde hon. Lunchen gick ner finfint den med o enligt rapport ska hon ha ätit de andra målen som vanligt. Så nu kan jag väl iaf släppa det.


Kalla händer

Nu är ju visserligen våren här, men jag fryser fingrarna av mig varje vinter. Jag är dessutom hopplöst dålig på att använda vantar. Grepen är en sådan där grej jag alltid använder utan vantar, och det brukar bli rätt kallt. Jag har dessutom en hand som mer består av skruvar än ben, o den blir rätt kall.
I vintras muttrade jag lite över att det inte finns någon grepmuff, så som det gör till bilen o barnvagnar. Rotade fram lite gamla ludd o voila - hur mysigt som helst för händerna!


RSS 2.0