Nikita

(Ja, det är by far den fulaste klippningen ni ever kommer se. Skäret orkade liksom inte m all päls)
 

Idag

Efter igår kände jag att båda hästarna skulle behöva trimmas, men underlaget på volten var sådär.
Grisan fick gå ut en sväng med Bonnie o medryttare. Kändes bättre än jag trodde.
Stella fick gå ut på tur med Bonnie o matte. Martingallös. Nära att få näsan intryckt vid galoppfattningarna, men annars ok. Rätt ordentligt stel i vänster, får försöka ta itu med det imorgon. Idag blev det bara ut o ha kul.
 
¨Nikita har också blivit riden ett par varv på stallplan idag. Det såg hon ut o gilla :)

Lugn dag

Inte gjort många knop idag. Kära B var här idag. Hon är ingen hästmänniska öht, men genom åren blivit medtvingad på en ridtur då o då. Nu är det väl fem år sedan sist, så idag var det dags igen.
Skrittade upp i reservatet bakom G, tog två korta travbitar. På vägen hem blev det en galopp. B, som är totalt orädd, sa okej, o på helt långa tyglar ställde sig upp i fältsits, tog ett tag i Grisans man o gav galoppskänkel. Tog ca 2 sek innan de försvann runt kurvan. Stella bockade nog hela vägen tills vi kom ikapp dem.


Halvt ihjälfrusen

Tyckte inte att det var så farligt kallt igår, men efter att ha haft lektioner 2h utomhus var jag som en isklump.
V fick vara med på Stella. Åh, vad nyttigt det är att se hästen frånmarken ibland. Hon börjar bli riktigt trevlig. Men vad trött hon var i bakbenen på slutet.


Crazy

Blir jag. Inget pkt igår heller. Ringde. Lev från leverantören på måndag. Suck.


Denna vecka

I måndags red jag ett mkt kort men mkt bra pass på Stella på åkern. Fin i båda varven, o lossnade rätt snabbt i vänstersidan. Fick en galopp där hon försökte dra hemåt, men tog en förhållning finfint.
I tisdags red jag ut Stella m Vendela o Grisan. Båda ramlade ner i diket, o Stella la av en liten bock, o var på tårna resten av turen. Duktig häst.
I onsdags red Vendela ut Stella o MiniVendela Grisan. Båda skötte sig o Stella knatade på bra.
Idag fick Stella vila och Grisan fick gå lite skänkelvikningar genom allen o gå lite öppnor i trav på Sorundavägen.
Imorgon kommer hovis till Gris. Stella ska få gå ett kortare pass.
På lördag ska båda gå lektion o på söndag kommer Becki o ska ta en tur ut m mig.


Ringde i fredags

O kollade efter paketet. De inväntade lite grejer från leverantören som skulle komma i början på nästa vecka. Så jag hoppas att jag har det innan nästa helg.

Håller på o testar mig fram i bettdjungeln för o hitta ngt vettigt till Stella. Trodde på Novabettet, men är tveksam. Ska rida med det ett par gånger till innan jag kan utvärdera ordentligt.

Annars har det varit full rulle. Jag lyckades m konststycket att inte låsa in Grisan en kväll. När de kom för o morgonfodra dagen efter stod hon som ett ljus i gången o försökte se oskyldig ut. Hon hade ätit upp alla morgonhinkar utom sin egen, brutit sig in i havretunnan o klitunnan, samt i cortaflexburken och Placidburken. Så hon var, vad ska man säga, lite drogad.
Gnäggade när jag kom o tyckte det var jättemysigt o bli klappad. Magen fungerade iaf, vilket var det viktigaste.

Fia har ridit själv på Nikita. I alla gångarter. I andra galoppen for hon av. O när Nikita tyckte hon skulle rulla sig i snön. Jättekul tyckte fia o ville göra det igen.


Jäkla ridsportbutiker

För tvåmånader sedan la jag en order på lite grejer, bla en ny krubbitarrem, eftersom den jag har är provisoriskt lagad.
För åtta dagar la jag en ny order på lite grejs o bla en krubbitarrem. Fortf inget som kommit.
I söndags la jag en order hos Skara ridsport. I tisdags hämtade jag ut det.

Därför använder jag mig aldrig av förskottsbetalning!


Grisan

Fick däremot ta Vendelas jockeyoskuld o galoppa lite på åkern.


Stella

Har för tredje gången fått en spark o är svullen. Ingen hälta, men ingen ridning heller. Red ett pass för två dagar sedan på åkern då jag krävde lite av henne. Då vaknade hon till, bock på stället.
Idag blev det promenad bara.


Hur fan

Har folk tid o blogga?


RSS 2.0