As usual

är det fullt upp.
Jag är hemskt dålig på o svara på kommentarer, har bara bloggat från mobilen, o där funkar det inte, men det betyder inte att jag inte läser o försöker svara telepatisk väg ;)

Jag har haft rätt mkt på sistone, så det har blivit lite dåligt m bloggningen. Grisan är fin o fräsch. Hoppar visserligen runt på bakbenen lite emellanåt, drar iväg i full galopp o försöker bocka av mig, men hon är pigg o fräsch. Idag har hon galopperat runt runt på en tvåmeters volt medans jag försökt få stopp på henne, utan ngn större framgång.

Lillpluttan är jag lite halvorolig för, hennes framfötter ser inte alls kul ut, o det var inte alls länge sedan hovis var här. Han ska få ta sig en titt igen, o sen kanske det blir en biotinkur i filttofflor ett tag.

Mitt lilla projekt går framåt. Han är himla trevlig. Han har varit väldigt låg o motig o formen, men ett bettbyte, från ett tredelat till ett annat, gjorde en enorm skillnad. Som natt o dag ungefär. Nu börjar gångarterna komma fram. I förrgår linade jag honom över cavaletti, han fattade rätt snabbt. Igår löshoppade jag. Första hoppet var väldigt lågt, och han satte fart mot hindrena innan vi ens börjat. Kikade på första hindret, hoppade stillastående. Kikade på andra hindret (en oxer) och satte ner benen mellan bommarna, och lyckades trassla sig igenom hindret utan att riva. Sötplutten. Han har inte guldfiskminne ändå, även om det blev lite fel. Sen visade jag hur man skulle göra, och då vart det fart på honom efter några gånger.

Löshoppade även A's P efter, och hon tyckte jag skulle sitta upp o hoppa honom barbacka en gång. Sagt o gjort. Vi behöver inte kommentera stilen, men jag satt kvar. Jag tror knappt jag ridit barbacka sedan urminnes tider - än mindre hoppat barbacka. Jag satt kvar o överlevde iaf.
Idag blev det en genomkörare på volten, lite trasslig var han i början, försökte springa ifrån o sköt ut den där jäkla högerbogen, men efter ett tag blev han riktigt fin. Sen blev det en liten sväng ut. Skötte sig mkt trevligt.

Annars har dagarna ätits upp av råpluggande inför en bunt prov (herregud, jag är för gammal för sådant), jagat hunden (som rymt i snitt tre gånger om dagen sedan granntiken började löpa), bokföring och bråk med en förbannad advokat som inte vet vad en specifikation är. Sedan har jag redan skördat o ätit upp alla mina rabarber. Så nu är jag på grannens. Tänkte göra rabarbertårta med rabarberglass och rabarbersaft till. Ja, jag tycker om rabarber.

Snart fyller jag år för sista gången också. Sedan tänker jag inte fira något mer.

Det här med att

Rida i fel utrustning funderade jag över idag. Jag har blivit rätt noga med att alltid rida i stövlar sen jag stelopererade min fot. Jag behöver stödet för ffa fotleden som blivit väldigt klen. Idag satt jag dock upp på gris en sväng i mjukisbyxor o gympadojjor. Herregud vad obehagligt det var!
Minns på grytatiden, när jag flängde runt med ponnyryttarna i mjukisar barbacka. Den balansen kommer jag aldrig få tillbaka. Ibland känner jag mig så gammal att jag funderar på att bli dressyrtant. Jag har dock inte hittat en vettig dressyrtränare på den här sidan stan, alla finns ju på norra sidan!


Barnarbete


Hungrig ponny


Gratis är gott


Tänk att

Det skulle ta 21 år o en envis liten shetlandsponny innan Grisan kunde dela höhög med någon. Under alla år har man fått lägga de andra hästarnas högar flera km från Gris för att hon skulle låta dem äta.


Världens vackraste

fyllde 21 på Valborg.
Detta firades med sockerbitar. Vanligtvis har hon alltid fått en ridtur på hennes villkor på födelsedagen. Hon har fått bestämma vart vi ska, och i vilket tempo. De senaste två åren har hon dock inte fått bestämma tempo helt själv. Ibland tror jag att hon bara blir yngre med åren.

Hur som, i år blev det ingen tur. Jag kunde som sagt inte sitta. Inget blogginlägg med massa Grisanbilder blev det heller. Jag kunde inte sitta framför datorn heller :p

Så nu kommer lite Grisanbilder ist

Eller inte. Skitblogg.

Mycket att göra

Hundra möten inbokade den här veckan, kallelser som ska skickas, styrelsemöte som ska planerad, årsbudget som ska göras, skoluppgofter som ska in och tre hästar om dagen som ska motioneras. O av all stress så har jag blivit hård i magen, o har inte kunnat sitta på flera dagar. Så hästarna har motionerats på andra sätt o jag har förbannat alla potthål i vägen som man inte kan undvika o köra i. Dessutom ligger gubben hemma i förkylning o tror att han är döende. O hundskrället har vårkänslor o rymmer stup i kvarten. Hujedamig!


RSS 2.0