Ligger

En hög m grus i hagen. Jippie! Imorgon ska det skottas!


Tja

Jag kommer aldrig bli ngn bloggare. Haha. Men, Bocka/Kalkonen har visat sina hopptalanget genom att hoppa ut från paddocken. Ett mindre angenämt krubbitarproblem har jag fått på halsen också.
Igår tog jag med båda två till paddockeb för o longera. Longerade Bocka först. Varpå Grisan står i mitten o pressar upp arslet mot mig (jag gjorde misstaget att klia rumpan innan) Så det blev en snygg dans runt Grisan som försökte följa m med rumpan.
Bytte sedan. Tyckte Bocka var jättetråkigt o galopperade i ytterspår bredvid Gris. Nästa gång longerar jag bara Gris o låter Bocka longera sig själv bredvid. Mkt smidigare :p


Ännu bättre sprutt

På Kalkonen/Bocka idag. Söthäst.
O jag kanske fått en sadel såld, jippie!


Lite bättre

Lite bättre sprutt i Kalkonen idag. Skrittade på lite bättre än igår, även om Gris är tio ggr snabbare. Travade upp för backen, o hon rullade över i galopp självmant. Tog en omväg genom den lilla skogsbiten för o undvika lera. Tre små minidiken man kan kliva över. Sista diket lite dåligt självförtroende, men när hon hoppa, så hoppa hon ordentligt. Skulle få en klapp för att hon var duktig, då for hon iväg i en bockserie. Så nu kan hon få kallas Bocka istället för Kalkonen ändå.
Fick en del smörjning av träns o gjordar gjort. Smörjde även en sadel, som får åka ut på annons.


Red Kalkonen

Idag. Lockade med mig grannen på Gris.
Hur snäll som helst. Ingen bockmaskin här inte. Kan nog öka på havren utan problem.
Ska försöka klippa Gris imorgon, hon börjar se ut som en björn. Ska ta Kalkonen med ngn dag.


Lera, lera, lera

Nu får det gärna bli vinter o frysa på. Tanterna går borta i paddocken om dagarna, Kalkonis fick lerförbud.
Igår var jag inne o skrev mina slutprov efter jobbet så jag var inte i stallet förens sent. Idag har jag hela em på mig. Tänkte sitta upp på Kalkonis, men jag har inte fått m mig ngn än. Känns lite sådär o rida iväg själv på en bockdrottning som vilat i en månad.
Ska se om jag kan få upp gubben på Gris o följa med.


Vet besök

Och så är båda vaccinerade o avmaskningsmedel utskrivet. Hämtat en torv också. Ska hämta en till imorgon. Måste göra mig av m bilen. Kan inte ha en liten skitbil där man bara får plats m en torv. Men det är rätt lovlei o komma ett varv runt jorden på en tank typ.

Provade lite sadlar på Kalkonen. Jävlar vad smal hon är. Jag sålde ju hoppsadeln m vid bom o har nu tre m normal bom o två med smal bom (+ två sadlar till, jag vet, jag borde sälja fler). Den ena smala, pessoan, var alldeles för rak i bommen, vilket jag misstänkte. Den andra, zaldin, låg bättre, men ngt för bred. Kan nog funka m en padd under. I värsta fall får det bli galoppsadeln. Men det känns ju lite sisådär o sätta igång en bockmaskin i. Nåja.


Heldag med hovslagaren

Nåja, nästan iaf.
Kalkonen skötte sig riktigt bra. Riktigt stolt var jag över henne. Inget muttrande för hovslagaren om att han inte tänker sko henne igen heller. Dock sulor på fram o order om att undvika lera. Så ut i paddocken igen. Måste fundera ut en vettig lösning på det problemet.
Ridningen är bara att börja med iaf. Äntligen. Dock kommer vet o vaccinerar imorgon. Får se om jag kan hinna ut o rida ngt innan hon kommer.
Grisan är mkt bättre i fötterna. Hade problem m hålväggar förra vintern/våren, som blivit bättre o bättre. Skönt. Kan mkt väl ha o göra med att hela förra vintern var som en regnig höst = lera!
Nikita inga konstigheter. Men han fnular fortfarande på om hon kan ha haft fång ngn gång. Inget vi el förra ägaren känner till dock, o där har hon varit sen hon var två.

Ingen häst utan hov, kan man lugnt säga. Skyfflat lera från stallplanen har jag också gjort idag. Så mkt att jag inte kunde rubba skottkärran. O så mkt att den som kunde rubba skottkärran inte kom många meter innan hjulet säckade ihop. Ooops.


Tänk om jag inte bott i Sthlm

Då hade jag kunnat ha värsta gården istället för en normal villa för samma pris och femton hästar uppstallade till samma pris som tre.


Tråkväder

O inte ser det ut o bli roligare heller.
Imorgon kommer hovis, sen måste jag försöka hinna rida Gris. Hon är hopplöst övertaggad fn.

Hämtade ut lite grejer jag beställt idag. Ett paket får jag skicka tillbaka, fel färgkombination. Suck. Sen var det lite småkrams, ett svettäcke, lite färgglada snoddar, schabrak i nikitastorlek, ett bett, en uppsättning benskydd, lite fodertillskott o annat smått o gott.
Blir så när man inte kan rida, då får man köpa prylar istället :)


Beställde

Lite tråkgrejer för någon vecka sedan. Bla stigbygelplattor. Gissa vad jag hittade idag när jag var uppe i mitt "hästförråd" för o hämta en annan grej. Typ femton stycken stigbygelplattor. Aja.

Kalkonis rör sig riktigt bra nu. Nu ska vi bara få klartecken. Hovis kommer på tors o vet på fredag.
Grisan är psyko. Inget ovanligt iofs.. Tog in dom idag, mockade ur hagen först. Båda två lugna som filbunkar. Så fort vi kom utanför grinden så PANG började grisan bete sig som ett popcorb omringat av sabeltandade tigrar. Kalkonis steppade lite emellanåt, dock helt oförstående över vad gris var rädd för. Sista metrarna tvärdrog Gris o sprang hem till boxen själv. Tack o lov till boxen i inte till hingsten två meter därifrån (vilket han blev väldigt ledsen över). Sedan stod hon i boxen o fnös en halvtimme. Jaja.


Lyckåsrea

Så vart man lite fattigare.
Var där i fredags o köpte ett träns, ett par gummityglar, en förbygel o ett par stigläder. Fia propsade även på ett par rosa vantar o en lila flyweil till nikita som hade tappat hälften av alla snören när vi kom fram till kassan.
Åkte förbi en sväng igår också för o se om det kommit ngt nytt. Inte direkt, men kom därifrån m ett täcke, en nosgrimma, en hals o en hopplatta m fårskinn (vad jag nu ska med den till, då båda hästarna har varsin riktig hoppgjord). Nåja, jag behövde inte ett tjugonde regntäcke o ett tjugonde träns till heller. Stiglädrena var väl det enda jag behövde. O nu behöver jag verkligen ingenting. Nikita skulle behöva ett nytt träns möjligtvis. Har ett som saknar sidostycken, men det verkar vara hopplöst o köpa lösa sidostycken.


RSS 2.0