Kalkonen då

Hade fått en broddspark i hagen i lördags - upptäckte jag i söndags. Inte halt, men väldigt tjock, vilket dock har blivit bättre. Nya skor fick hon i måndag. Nikita fick också nya fötter.


Jag kommer aldrig

Ha en häst igen som är lika rolig som Grisan o rida.


-16

Ute och -2.5 inne på jobbet. Blundar o låtsas att jag jobbar som bartender i Karibien.


Hade lite dåligt samvete

För att det blev snorkallt när jag drog av Nikita pälsen, så jag kompenserade det dåliga samvetet m o tröstshoppa ett Rhinotäcke åt henne.
Fingret är bättre, så igår rök pälsen på högersidan o täcket åkte på.


Äntligen

Har Grisan fått galoppera av sig lite. Pigg som satan o rätt missnöjd över att jag drog på henne pelhamstången, men eftersom jag bara hade en hand att reglera farten m, så blev det så.
Jag var dock rätt glad över att jag bara hade en hand, annars hade jag kanske blivit övertalad o hoppa upp på Missy, som kanske inte visade sin absolut bästa sida idag.

Fre + Lör har varit snorkalla. Alla mina har gått med trippla täcken, ylletäcke + thermotäcke + utetäcke m tjock hals. Var lite orolig att det skulle vara för varmt för Nikita som fortf har massor m päls på högersidan, men icke :)

Imorgon är det ny jobbvecka o kvällsridning i mörker. Ska se om jag kan rida Kalkon m en hand imorgon. Annars ska jag försöka klippa klart Nikita m en hand ist.


Smartskaftet Sussi

Har misslyckats kapitalt igen.
I torsdags kväll drog jag fram klippmaskinen o började dra av Nikita all päls. Det sitter iskockor i mage o ben på henne varje dag, så nu fick det vara nog. Hon är liten, så det går snabbt tänkte jag. Tji fick jag. Gjorde vänstersidan o lämnade högersidan till fredagen.
Fredagen inledde jag med att gå en rond mot torvkärran, vilket resulterade i att jag är enhandad ett tag framöver. Surt m tanke på att helgen skulle spenderas m o klippa de två stora, ut o galoppa samt åka på dressyrkurs.
Nu är det visserligen så kallt att jag ställt in alltihopa ändå, men wtf.


Qredo de Paulstra


Dåligt, dåligt

Hästarna har fått vila. I söndags gick Grisan ut en sväng m ena barnet på Nikita på släp. Måndag stod båda stora o E var på promenad m Nikita. Igår stod dom alla o idag står nog alla också. Är hemma o vabbar. Ska försöka laga ett täcke under dagen tänkte jag.

Var på Hööks o Hopplas rea igår. Hööks var väldigt utplockat, fanns en massa ponnyschabrak typ. I täckeslådan fanns ett flugtäcke för halva priset, samt ett thermotäcke i stl 95. Det knep jag. Samt en ny grimma Fia promt tyckte Nikita skulle ha. På Hoppla fanns inget vettigt.
Kikade i beglådan. Hittade ett vanligt Thermo Master vintertäcke i rätt stl som jag tänkte jag kunde ha som extratäcke, tills jag såg prislappen - 550.- Glöm det! Hittade även ett Amigo stalltäcke som var rejält använt o 80.- billigare än nypris. Då blev jag arg o åkte hem.

Fotograf är Emeli Blomqvist


Hästfri dag idag

Det är inte ofta det händer. Så jag har gjort - inte ett jädra dugg.

Igår red jag Eskil, superpigg, men ack så härlig. Det korta ridpasset gjorde inte mkt med energin. Se bilden nedan när jag släppte ut honom efter passet.

Blev en kort visit hos mina egna. Med tre timmars sömn natten innan var jag rätt trött. Mockade en box innan bästaste Emeli erbjöd sig mocka de andra. Nikita gick en tur. De två bruna stod o jag åkte hem o sov i femton timmar.


Gäääsp

Man blir trött när man bestämmer sig för att mocka innan man åker till jobbet (som man börjar kl 7). Jag har precis ätit lunch o håller på o somnar sittandes. Ingen ridning idag. Skönt faktiskt. Jag har ont i ryggen efter att jag somnade på soffan i förrgår o dessutom kan det vara skönt o tillbringa kvällen kågonstans varmt.

Det jag skulle skriva, som en liten note to myself, är att Grisan hostade fem-sex gånger under turen i tisdags. Inget igår. Men bara så jag vet.

Nu ska jag bara vila ögonen på matbordet i tio sekunder o drömma om kallare väder m galoppunderlag


Inte gjort annat än o ridit

Känns det som. Har satt igång o joggat Eskil den här veckan. Så jäkla trevlig häst. Positiv, framåt och mjuk.
Missy har ridits igår o idag utan ledare med Matten o Grisan som sällskap o skött sig mkt bra. Bakbenen var på väg upp igår, men hon tog tillsägelsen mkt bra. Så nu får matte rida själv.
Igår gick Kalkonen o Grisan en lång skrittur upp i norra naturreservatet med Bonnie. Kalkonen, nej jag menar Stella, knatade på riktigt bra, och fick gå först förbi de sabeltandade tigrarna när Grisan o Bonnie höll på o dö av skräck.
Idag blev det en lite kortare tur, men med lite trav, branta uppförsbackar o snöpuls. Mkt duktig, dock lite trött efter igår i huvudet. La dock av ett litet glädjeskutt. Trött i benen var jag med eftersom jag envisades m o ta galoppsadeln för att slippa kalla järnstigbyglar. Imorgon får hon stå.
Imorgon ska jag inte rida ngnting. Missys Matte rider Missy (o Gris om jag har tur) o Eskil tyckte det var läge o tappa en sko. Ska ringa Stav imorgon, men så snabba lär de ju inte vara.
Det blir mocka på morgonen innan jobbet eftersom det är torsdag = träningar.



Passade på o torka både ponny o hund i solariet samtidigt


Igår

Blev det en sväng bara för Grisan tillsammans m A på det förklädda fullblodet. Skritt o 50m trav.

Idag fick båda Grisan o Stella gå ut. Skritt o två små travsträckor (somresulterade i galopp för Stella båda gångerna). Hon var duktig idag, o gick först nga gånger. På vägen hem fastnade vi pga då alla tre stona frös fast i marken pga läskiga saker. Modiga Parttur fick släppas fram o leda vägen.

Idag


En sväng barbacka

Blev det igår också på Gris. Måttligt stolt över mig själv, barbacka två dagar i rad. Men V var väl modigast, som red barbacka på Stella.
Idag blir det en tur m grannen på åkern om inte skaren är för hård, o sen en sväng på Missy i inhängnat område. Sen ska jag upp o tömma klart boxarna o hämta sista grejerna.


Dag... Eh...?

Jag har redan tappat räkningen. Idag fick de komma ut o röra lite på sig. V på Stella o jag på Gris. Båda barbacka. Eftersom hela världen är en enda stor skridskobana blev det en kort skrittur. Stella skötte sig perfekt, men åh vad hon ser liten ut m V's modellånga ben.

En ruskigt kass bild från idag


Dag 3

Var igår. Men på Nyårsdagen måste man inte göra ansträngande saker. Som att blogga.

Hästarna verkade ha överlevt nyår utan problem. Hade visserligen tvärlindat alla ben, men inga broddskador.
Igår gjorde jag inte mer än jag behövde. Mao mockade jag bara i princip.
Idag blir det en sväng m Grisan om det inte är isgata deluxe. Då kör vi lite massage o frisering istället.


Dag 2 del 2

Sådär fyra timmar senare har jag fått någorlunda ordning, MEN jag har alldeles för mkt täcken. O träns. O schabrak. O grimmor. O martingals. O benskydd. Benlindor ska vi inte ens börja tala om.

Det mest chockerande idag är dock inte att jag har för mkt saker, utan att Kalkonen/Bocka/Stella hade lämnat flera stora högar på samma ställe!! Har jag tur brukar det finnas en halvt söndertrampad hög. Annars är alla högar sönderstampade o runtvispade i hela boxen. Så från o med nu så älskar jag halm. Jag gillar iofs halm, men det suger o mocka. Dock krubbet hon imorse så remmen åker på igen.

Nu ska jag duscha innan hästarna ska in, så jag luktar lagom m häst till nyårsfirandet. Sen ska hela familjen sova borta. Händer aldrig kan jag säga, men att ens försöka få tag på en taxi härute på nyår är inte att tänka på...


RSS 2.0