En gång i månaden

är väl min genomsnittliga uppdatering. Den har jag väl dock spräckt med råge den här gången.

Tant Grisan fyllde 19 på Valborg. Det firade vi med årets första tur ut. Det blev till grusgropen. En spänd häst som mest gick o taktade o galopperade på stället av "rädsla" för det mesta. Bjöd henne dock på en galopp upp för en backe. Den tog hon, drog järnet upp, vände runt på bakbenen och drog nedför i samma fart. Hon har sjukt bra koll på sina hovar i nedförsbackarna tack o lov. Vanligtvis brukar hennes födelsedag firas med att hon bestämmer vart vi ska o i vilket tempo. Det gick ju inte riktigt den här gången. Som kompensation för detta fick hon tio liter tårta.
Hundskrället har följt med lös på flera ridturer nu. Satan vad han trivs bra med det. Alltid först för att kolla så att allt är ok.

Efter detta har det väl gått rätt bra att hålla igång henne. Jag har ridit ett par dagar i veckan, och förra veckan hade jag världens drömläge med möjlighet att åka ut tors-sön. Blev en tur till grusgropen i torsdags, sedan dess har jag legat däckad i 41 graders feber, som visade sig bero på en halsfluss. Nu är jag piggare, men avvaktar m o åka ut tills jag inte smittar längre.

Gammeltanten känns pigg o fräsch iaf, även om jag tar det försiktigt fram. Dock tänkte jag väl att jag ska lyckas få igång henne såpass så hon kan få börja skutta lite. Får se vad min fot säger om det bara. Annars hade jag tänkt försöka flörta lite med mamma Tryggve.

Högbrunstade i mitten o slutet av veckan, tyvärr var vet bortrest, så det får bli bakterieprov till nästa brunst.
Hingst har jag inte blivit klokare på. Cortado verkar inte finnas tillgänglig för svensk avel. Hade någon tanke på att jag skulle ta en hingst på naturligt pga hennes ålder o ngt nedsatta fertilitet. Dock finns det inga höjdarhingstar som står på natuligt direkt, förutom Szkopul, som alltid stått på naturligt, men som såklart from 2010 numera enbart står på semin.

Fick ett tips från en gammal arbetsgivare om att kika extra på Askö's hingstar pga deras fördelaktiga betalningsvillkor (levande föl avg), och jag har ju faktiskt kikat på Fighting Alpha. Nu ska jag väl bara gå igenom hingstarnas fertiliterssiffror också. Shit, det börjar bli dags att bestämma sig.

Nåja, nu har jag uppdaterat, vi hörs väl igenom om ett halvår ;)

RSS 2.0