Dessa jäkla hingstar

Har varit ett huvudbry senaste tiden. Vet inte om det ligger något i luften?

Hingst nr 1, som även går under namnet Mupp 1, är väl egentligen den enda som skött sig (kors i taket). Eller iallafall varit som han brukar.

Hingst nr 2 har fått för sig att han inte kan gå in från hagen. Nu slipper jag undan den åtråvärda lyckan med att ta in honom från hagen, då han är helt övertygad om att jag är en farlig sabeltandad tiger i människokropp (för övrigt anser han att IKEApåsar är utklädda tigrar. Och bilar. Och radion. Och grimman. Det mesta helt enkelt, utom matte möjligtvis). Däremot behövs det en stovakt, som ser till att han inte springer till stona. En vägvakt, som ser till att han inte springer ut på vägen, samt en gräsmattevakt som ser till att han inte springer ut på grannens gräsmatta. Att dessutom placera skottkärran utanför hingst 1's box, samt en bil (företrädelsevis våran Volvo, som är helförsäkrad eller min LR som bara blir snyggare för varje buckla) för att förhindra vidare utfart till stora planen. Tur för honom att han är söt säger matte. Och så tycker folk att jag borde klippa kulorna på Fluff! ;)

Hingst nr 3 har kommit i trotsåldern, och ska testa både gränser och tålamod varenda morgon. Mig testsmakar han gärna också. I fredags testade han gränserna lite väl mkt på bakbenen på väg ut till hagen, vilket resulterade i en näsbränna och ett argt "Maruuuushka!". Sen gick han som ett ljus, tills han skulle vända i hagen och bara inte kunde låta bli att fresta mitt tålamod ytterligare. En till Maruuushka! och skrället for bakåt in i staketet, och vidare upp i luften. Sen stod han som ett lamm.

Imorse stod han längst ner i boxhörnet och fnös på mig. Jag måste ju visserligen säga att jag föredrar det, framför att bli smakad på, men kaxolle blir sällan rädd för saker och ting. Han överkom snabbt sin misstänksamhet, och försökte faktiskt bara smaka på mig en gång idag. Det var då jag insåg att det nog faktiskt var el i staketet på hans hage. Mycket riktigt sa matte. Inte för att jag skulle rekommendera ETC-behandlingar på kaxiga tonåringar, men så from som han var imorse har han inte varit på länge.

Kommentarer
Postat av: Lamia - Hästblogg

Sv: Ska testa det raka :) Micke sa att dom kunde få skav i mungiporna då det är av syntet, märkte du av något sånt?

2011-10-09 @ 17:16:15
URL: http://lamiamichelle.se
Postat av: vendela

sv: Ja äntligen! :D ja, jag fick också mail av runsten om det :) hade tänkt fråga dig vad du tycker om 30/10 ? :)

2011-10-10 @ 16:29:59
URL: http://vendelawending.blogg.se/
Postat av: Lamia - Hästblogg

Sv: Låter bra! Ska också bara ha det vid hoppning med Ubbe så han kanske klarar sig från skav :)

2011-10-13 @ 16:12:49
URL: http://lamiamichelle.se
Postat av: Noomie

Haha måste säga att jag skrattade lote när jag läste ditt inlägg! Du skriver verkligen sådär bra och roligt (även om ämnet kanske är lite irriterande eller vad man ska säga) så man kan inte sluta läsa! :P

2011-10-17 @ 14:50:45
URL: http://lexx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0